Landelijke natuurwerkdag tevens HSL-werkochtend

Datum activiteit: 02/11/2019 08:45 - 13:30

Dit wordt de eerste werkdag van het winterseizoen ’19-’20 die traditioneel samenvalt met de landelijke Natuurwerkdag. Daarom mogen we weer rekenen op de hulp van de Hummelse scouts. Voor iedereen is de deelname uiteraard gratis. Er is een klus voor jong en oud.

We verzamelen die dag bij de familie Janssen op de grens van Steenderen/Toldijk, d.w.z. aan de Leemstraat 1.

De bomen aan de Leemstraat heeft HSL enkele jaren geleden gesnoeid. Inmiddels zijn m.n. de wilgen weer zodanig hoog dat onderhoud nodig is om uitscheuren te voorkomen en het wegverkeer niet te hinderen. Voor het geval dat het hout te dik is om nog met de hand te zagen, zullen er ook ervaren motorzagers aanwezig zijn. Na afloop worden de takken machinaal versnipperd. De snippers gaan naar lokale ondernemers in de Achterhoek met biomassa-kachels.

Overigens bevat de bomenrij langs de weg nog veel meer soorten dan alleen wilg: ook knotels, vlier, eik, enz. Dat komt omdat de ‘rij’ ooit spontaan is opgekomen en niet is aangeplant. Ook deze bomen zullen we snoeien, maar niet per se dit jaar. Dat is beter voor de variatie: zo blijft er elk jaar bijvoorbeeld nestgelegenheid, wat niet het geval zou zijn als we ineens alle opschot weghalen.

Is er tijd over? Dan kunnen we ook nog onderhoud verrichten aan de singel die haaks op de Leemstraat staat en doorloopt tot zowat aan de Z.E. weg. Deze prachtige singel bevat trouwens de hoogste boom van Steenderen; pareltje! Zowel de bomenrij als de singel zijn een aanwinst voor ons Steenderse landschap. Wij dragen als vereniging dan ook graag bij aan het behoud ervan.

 Kortom, zaterdag 02-11-2017:

08.45u                  verzamelen bij fam. Janssen aan de Leemstraat 1, koffie + uitleg + ARBO

09.00u                  aan de slag

10.00u                   scouts sluiten aan

10.30u                  pauze met koffie/thee + koek op locatie

12.30u                  gezamenlijke afsluiting met soep, broodje en borreltje

Voor gereedschap en veiligheidsmiddelen wordt gezorgd.