Werkdag

Datum activiteit: 09/02/2019 08:45 - 12:30

Als vereniging betrekken we ook graag de Steenderense jeugd bij het landschapsbehoud.

Daarom gaan we ook dit jaar knotten met de basisschooljeugd, namelijk op vrijdag 8 feb. van 09.00u tot 11.30u. Vrijwilligers die daarbij willen helpen, zijn van harte welkom. Aan-/afmelden is niet nodig.

Op zaterdag (de 9e dus) is de reguliere werkochtend.

We verzamelen om 08.45u in de Kei (!) voor koffie en uitleg. Vervolgens gaan we te fiets naar het land van Uenk (= langs de doorgaande weg naar Doesburg) waar we gaan knotten en snoeien. Van de afgezaagde wilgentakken maken we ter plekke een ril. Het is nog dun hout zodat het makkelijk te verwerken is. De open plekken worden ingeplant met wilgenstaken. Haaks op de wilgenrij staat ook een singel. Die wordt steeds breder doordat de sleedoorn steeds verder het aanliggende land in groeit. Om te voorkomen dat de singel teveel overlast oplevert en misschien wel gerooid wordt, moeten we deze singel bijsnoeien.

Door het aanleggen van een takkenril en het in stand houden van de singel creëren we de broodnodige beschutting voor reeën, patrijzen, etc. in een gebied dat verder sober is.

De HoogStamLeu gaan verder met de snoeiwerkzaamheden bij Addink.

Als altijd sluiten we rond enen samen af met soep en een borrel.

Het beloofd een nuttige en leuke klus te worden, dus hopelijk mogen we rekenen op een grote opkomst! Aan-/afmelden is niet nodig. Voor gereedschap en veiligheidsmiddelen wordt gezorgd