Werkdag 9 december 2017

Datum activiteit: 09/12/2017 08:45 - 12:30

Werkdag 9 december 2017

Hierbij nodigen wij u van harte uit op onze werkochtend op zaterdag 9 december 2017. We verzamelen bij de notenboomgaard van Massink op de grens van Steenderen en Bronkhorst. Dat is dezelfde locatie als de vorige (natuur)werkdag en bovendien erg fraai met uitzicht op het historische stadje Bronkhorst, de Bronkhorster Molen (in 1844 gebouwde korenmolen) en natuurlijk de molenkolk (vis- en vogelrijke zijtak van de IJssel).

Een groot deel van de singels rondom de boomgaard ‘Massink’ hebben we al gesnoeid op de vorige werkochtend. Enkel het deel langs het wandelpad hangen aan de Molenkolk mag nog. Het is allemaal vrij dun hout wat gemakkelijk met de handzaag of takkenschaar te snoeien is. Na afloop worden de takken machinaal versnipperd. De snippers gaan naar lokale ondernemers in de Achterhoek met biomassakachels. Tevens zullen we rasters herplaatsen rond de notenbomen (tegen vraat van vee). De verwachting is dat we hiermee rond de koffiepauze klaar zijn.

Met z’n allen gaan we vervolgens naar de Ieskeet en drinken daar koffie. Na de koffie zullen we rond de ijsbaan de wilgen opsnoeien, rasters verwijderen en, als er geen water in de ijsbaan staat, de wilgen aan de zijde van de melkfabriek knotten. Wanneer de tijd het toelaat, zullen we ook nog voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het afdak voor de HSL aanhanger met gereedschap plegen. We sluiten uiteraard gezamenlijk af met soep.

Kortom: een veelzijdig programma met lichte klussen en voldoende gelegenheid voor gezelligheid!
Dus, zaterdag 09-11-2017:

08.45u                  verzamelen in boomgaard Massink, uitleg + ARBO

09.00u                  aan de slag in de singel

10.30u                  pauze met koffie/thee + koek in de Ieskeet

10.45u                  knotten bij Ieskeet

12.30u                  gezamenlijke afsluiting met soep, broodje en borreltje

Wij hopen u op de werkochtend  te mogen verwelkomen!

Voor gereedschap en veiligheidsmiddelen wordt gezorgd.

Aan-/afmelden is niet nodig.