Werkdag

Datum activiteit: 13/01/2018 08:45 - 12:30

Het bestuur van Het Steenders Landschap wenst u een gelukkig en groen 2018 toe!

Graag nodigen we u uit om, met onze andere vrijwilligers, het nieuwe jaar te openen op zaterdag 13 januari, om 8.45u.

We gaan, met iedereen die mee wil helpen, die ochtend in de Bronkhorster uiterwaarden 30 knotwilgen knotten. Het is 4 jaar geleden dat deze wilgen geknot zijn. Om deze wilgen in stand te houden, dienen ze wederom geknot te worden. De takken die er op staan, zijn nog goed te hanteren. De takken zullen op hopen worden gelegd en vervolgens machinaal worden versnipperd. De houtsnippers gaan naar de bio-energiecentrale ten behoeve van de energievoorziening van For Farmers.

We knotten samen met de Wild Beheer Eenheid Steenderen (WBE). Voor deze knotbomen hebben we subsidie aangevraagd. Met de opbrengst van deze werkochtend willen we samen met de WBE een project uitvoeren wat goed is voor zowel de fauna (het wild) als ons landschap. We denken zelf aan fauna- of akkerranden. Andere ideeën zijn natuurlijk ook welkom!

We verzamelen ter plekke bij de knotbomen, d.w.z. de dijk over richting de IJssel in de bocht van de Bakerwaardseweg (Bronkhorst) bij huisnummer 3. U volgt de betonnen insteekweg die tot aan de IJssel loopt tot aan de HSL vlag.

hsl20180113
Traditioneel sluiten we rond lunchtijd af met soep en een borrel.

De weersvooruitzichten voor de 13e zijn goed. We hopen op een grote deelname zodat we alle wilgen kunnen knotten en het werk kunnen afronden.

Graag tot ziens,
Lucas Kalkers (secretaris)