Werkdag

Datum activiteit: 15/12/2018 08:45 - 14:00

Best lid of geïnteresseerde van Het Steenders Landschap,

Hierbij bent u van harte uitgenodigd op onze werkochtend op zaterdag 15 december.

Dit valt niet toevallig samen met de viering van het 15-jarige jubileum van de vereniging waarover later meer.

We starten die dag om 8:45 uur in de Ieskeet, aangenomen dat koning Winter niet voor ijspret heeft gezorgd, met koffie en uitleg over de werkzaamheden en veiligheid.

Om 9 uur gaan we naar locatie Leemstraat om daar o.a. populieren en wilgen te knotten die bijna net zo oud zijn als onze vereniging.

Ter plekke gaan we rond 11 uur met z’n allen van koffie en koek genieten.

Rond lunchtijd gaan wij terug naar de Ieskeet waar een heerlijk stamppotbuffet van Den Bremer voor ons klaar staat. Dat duurt tot twee uur, of zoveel later als de gezelligheid toelaat. Ter ere van ons jubileum dus, wat we graag met jullie als actieve vrijwilligers vieren. Zonder jullie heeft HSL geen bestaansrecht.

Wist u dat we meer dan 450 bomen beheren in/om Steenderen (250 hoogstam en ruim 200 knotwilgen) en 750 meter knip- en scheerheg?  Ik denk dat we trots mogen terugkijken wat een trouwe groep vaak met de blote handen vanuit nul heeft opgebouwd. Neem bijv. boomgaard Addink (= werelderfgoed zeldzame fruitrassen). Of de enige vlechtheg van Steenderen. Of ‘de’ toeristische trekpleister van Bronkhorst: de ecologische akker met bloeiende faunaranden en wilgenzoom. Of de monumentale Peppel bij het veer en de ‘vier’ Peppels waarvan HSL de kap heeft weten te voorkomen.  Of… teveel om op te noemen! Daar zijn we trots op en mogen we best bij stil staan onder het genot van dit buffet.

I.v.m. het buffet graag tevoren aanmelden! D.w.z. vóór dinsdag 11 dec.

Deelname = gratis als dank voor uw gepleegde inzet.

Graag tot de 15e,
Lucas Kalkers (secretaris)