Werkdag 11 maart 2017

Op zaterdag 11 maart was alweer de laatste werk ochtend van Het Steenders Landschap. Met een opkomst van zeker 25 man en mooi weer waren de vooruitzichten prima. Na een introductiepraatje over de werkzaamheden en uitleg over de veiligheid kon men aan de slag: een groep van vrijwilligers ging naar het Boek van Bronkhorst om daar plantsoen en wat knotelsen te poten.

Een andere groep ging naar de boomgaard van Massink om daar een poortje te maken. De Pannevogelschool is vlakbij en met de nieuwe doorgang kunnen de schoolkinderen zonder op de weg met auto’s te komen van de school naar de boomgaard lopen. Erg fijn dat de eigenaar zijn boomgaard ter beschikking stelt!

De derde en laatste groep ging naar de boomgaard van Addink om daar te snoeien, de meidoornheg te scheren, snoeiafval op te ruimen en wat eikenhouten weidepalen te vervangen die waren afgerot in de grond. Dankzij de grote versnipperaar was het opruimen vlot geklaard en kon er verder kasse boel worden gemaakt in de andere boomgaarden. De voorjaarszon deed nog steeds goed haar best en werd veel gezellig gepraat en tussendoor ook nog wat gewerkt. Tegen 12 uur was het meeste werk af en ging de groep terug naar de Ieskeet om daar te genieten van een kop snert met een broodje worst. Omdat het de laatste werkdag van het seizoen was, werd er ook nog feestelijk afgesloten met een borreltje.

Iedereen die zich op wat voor manier dan ook heeft ingezet dit seizoen willen we vriendelijk bedanken en we zien iedereen hopelijk terug op het vrijwilligersfeest. Dat staat gepland op de langste dag van het jaar namelijk woensdag 21 juni om 19:30u. Tot dan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *