Werkdag 11 januari 2020 – Wilgen knotten bij Rha

Verslag van de eerste HSL-werkochtend van 2020 [FvH].

Op deze frisse zaterdag ochtend zijn we met ca 30 personen aan de slag gegaan. Onder het genot van een kopje koffie met cake werd het nieuwe jaar ingeluid, en is de werk- en veiligheidsuitleg gedaan. Er waren 3 klussen:

  1. De HoogStamLeu zijn aan het snoeien gegaan in de boomgaard van Massink aan de Molenkolkweg. 
  2. Een groep van 8 man ging naar de boerderij van Marcel van der Steen aan de Eekstraat in Steenderen. Zij hebben daar de wilgenstaken geplant, die we in december tijdens de werkochtend hadden geoogst.
    Op het terrein van deze boerderij zijn ook enkele eikenbomen en een meidoornhaag aangeplant. Daardoor is een zogenaamd “landschapelement” versterkt dat heel belangrijk is in de omgeving; door dit landschapselement te versterken blijft een plek met dekking voor wild (reeën en patrijs) in stand. Het is mooi dat boer Marcel daaraan van harte meewerkt. 
  3. Het grootste deel van de werkploeg ging in de uiterwaarden bij Rha de wilgen van de familie Lamers knotten; deels als handwerk en deels met de motorzagen. Er zijn ook nog wat wilgenstaken geoogst, die elders mogen opgroeien tot nieuwe wilgen.
    De familie Lamers had een tractor-combinatie ingericht voor de koffiepauze met strobalen om te zitten: comfortabel en gezellig!

Na gedane arbeid was het goed toeven in de Ieskeet, waar de dames Ria Riethorst en Gerda Vredegoor ons verrasten met boerenkool met spek, braadworst en garnituur.
Veel dank aan deze attente dames: het was smullen!

20200111_093703-Middel

Afbeelding 1 van 110