4 februari 2022 – “De school kan de boom in”: wilgen knotten bij de IJsbaan

Je kan de boom in”, verzucht elke scholier wel eens. Vrijdag 4 februari 2022 was het zover, want toen “kon je school de boom in”. Die dag hadden de leerlingen van groep 8 van de Steenderse basisschool “de Pannevogel” een bijzondere schoolochtend: zij gingen wilgen knotten langs de IJsbaan in Steenderen. Dat werd georganiseerd en begeleid door mensen van de natuur- en landschapsvereniging “Het Steenders Landschap”.

Ter voorbereiding hadden de leerlingen dinsdag ervoor op school al een les “wilgen” gekregen door Karin van “Het Steenders Landschap (HSL)”. Daarin werden vragen behandeld zoals: wat is een wilg, wat is het nut van een wilg, wie wonen er in een wilg, waarom knotten we wilgen?

Vrijdagochtend liepen de scholieren onder leiding van juf Rosemarie samen naar de IJsbaan van Steenderen. Daarlangs staan een heleboel wilgen, en daarvan moest een rij geknot worden.
Na een korte instructie door René van Het Steenders Landschap over wat te doen, en over veilig werken, ging de hele groep enthousiast aan het werk. Het was niet zo best weer, maar het was toch goed toeven boven in een wilg met vriendjes en vriendinnetjes! “Dit is veel leuker dan een gewone les” was regelmatig te horen, en verder veel gezaag, vallende takken en de waarschuwing: “van onderen! ”.

Groep 8 van de Pannevogel knot wilgen bij de IJsbaan

De wilgenochtend werd afgesloten met lekkers, en met uitleg door Henk van Het Steenders Landschap over het maken van een midwinterhoorn van wilgenhout: dat was interessant.

Hieronder vindt u nog meer foto’s van deze leuke werkochtend.

IMG_20220204_100041_3-Gemiddeld

Afbeelding 1 van 25