Werkdag 13 januari 2018

Van onze verslaggeefster Mariska Schoon ter plaatse op zaterdag 13 januari 2018:

Op een mistige maar niet koude ochtend trapte Harry af door iedereen een goed Nieuwjaar te wensen en de werkzaamheden uit te leggen. Het plan moest worden aangepast omdat de Bronkhorster uiterwaarden onder water stonden (daar wilden we eigenlijk knotten). Lucas lichtte korte de aandachtpunten ihkv de veiligheid toe. Daarna werd de groep van ca 25 mannen en 2 dames  in vieren verdeeld. Zo’n 6 naar boomgaard Addink om de HoogStamLeu te helpen met het snoeien van de fruitbomen, 8 naar Plantenbos voor het vrijzetten van de lindelaan en braam te bestrijden en de overige in 2 groepen bij de Ieskeet zelf. Terwijl de ene groep het wilgenknotten afrond rond de ijsbaan, is er voor de anderen een klus tussen de Ieskeet en bakkerij Willemsen. De erfgrens moet worden verlegd als voorbereiding op de bouw van een afdak voor opslag van materialen en aanhanger met gereedschap van HSL. Daarom moesten tegels en palen worden verlegd, een beukenhaagje worden verplaatst en een boom worden omgezaagd (zie video op onze website). André heeft met de tractor de grote takken achter weggesleept.

Vooraf en tussendoor is er koffie, thee en chocomelk geschonken door Rob en Frans van achter de bar. Bakkerij Willemsen bood bovendien voor iedereen saucijzenbroodjes aan voor de moeite. Na afloop werden we ook nog beloond met zelfgemaakte erwtensoep van Doortje van DS Design, en de gebruikelijke bier en Jägermeister. Speciaal voor onze inburgerende Omar is er kippensoep verzorgd. Dinie, die al ca 15 jaar soep maakt voor de HSL, werd bedankt met een mooie bos bloemen. Na afloop ging iedereen voldaan naar huis. Volgende werkochtend is zaterdag 10 februari. Maak er een mooi, gezellig en groen jaar van!

Voor de foto’s wordt u verwezen naar onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/Het-Steenders-Landschap-739804379402753/

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *