11 maart 2023: werken in het Plantenbos

Na een fietstochtje over besneeuwde wegen verzamelden een dame en 15 man in de Ieskeet voor een kopje koffie en een goed gesprek over veilig werken.

We waren van plan om in de boomgaarden de gesnoeide takken te gaan opruimen, maar gezien de besneeuwde toestand van de boomgaarden hebben we die klus doorgeschoven naar een wat drogere dag in het voorjaar; oproep daarvoor volgt tzt.

Met de hele ploeg gingen we naar het Plantenbos. In het bosperceel waar deze winter de zieke en onveilige essen zijn omgezaagd was veel opruimwerk te doen: takken versjouwen en in een takkenril leggen. Daardoor ontstond ook de ruimte om nieuwe struiken/boompjes te planten langs het dijkje, en ter weerszijden van de takkenril. Harry had voor het plantwerk een perfecte motor-grondboor geregeld (zie de foto’s) en flink wat plantgoed: meidoorns, hazelaars en dergelijke.

Ook is het talud van het dijkje nog verder opgeschoond, zodat het nu geheel en duidelijk zichtbaar is: zie de foto’s.

Terug in de Ieskeet – “moe maar tevreden” – werden wij door Marianne verrast en verwend met broodjes kroket ! En natuurlijk een borreltje voor wie dat wilde.

IMG_6312-Gemiddeld

Afbeelding 1 van 33