12 maart 2022: opruimwerk in de boomgaarden en onderhoud singel van Van Veldhuizen

Op deze laatste ‘gewone’ zaterdagse werkdag van het seizoen 2021 – 2022 waren ruim 20 vrijwilligers opgekomen voor een ochtend werken in prachtig weer: windstil en zeer zonnig! En voor het eerst sinds lang weer zonder corona-maatregelen!

De HoogStamLeu hebben afgelopen winter veel werk verzet in de boomgaarden, en dit heeft dus veel snoeihout opgeleverd. Onder elke boom lagen veel takken. Met hulp van HSL-leden André en Martin, die ieder op hun tractor met platte wagen rondreden, hebben we alle takken verzameld.
In de boomgaard van Massink en de boomgaard van Linzell is het snoeihout ter plekke verwerkt in een takkenril ten behoeve van egels, bunzing, marters andere kleine zoogdieren, padden, vogels, insecten etc.
In de boomgaard van Addink zijn de takken tijdelijk in de droge sloot naast de boomgaard gegooid. Die worden later door Wilfried Berendsen van ’t Onderholt versnipperd en afgevoerd naar de biomassacentrale van ForFarmers in Lochem, waar zij energie leveren.

Een andere groep vrijwilligers heeft de houtsingel van Van Veldhuizen bij Bronkhorst gesnoeid: met name knotwilgen en ook enkele andere bomen en struiken. De afgezaagde takken worden door de heer Van Velthuizen zélf afgevoerd.
We hebben in de houtsingel nog 5 wilgenstaken in de grond gezet: hopelijk slaan die aan en komen er weer extra wilgenbomen te staan!

Na afloop van het werk konden we voor het eerst dit seizoen gezamenlijk afsluiten in de Ieskeet met een biertje, broodjes en ander lekkers.

1647074097114-Gemiddeld

Afbeelding 1 van 20