9 december 2023: Wilgen knotten rond het weiland bij Bronkhorst

Ruim 25 HSL-ers waren zaterdagochtend 9 december present tijdens de tweede werkdag van het seizoen. Na een korte introductie van onder meer gastheer Gijs Wildeboer, volgde uitleg door Harry Sesink over de uit te voeren klussen.

De meest omvangrijke klus was het knotten van de wilgen langs het weiland van Gijs. Zoals gebruikelijk is het vrijkomende snoeihout in bossen klaargelegd om door Wilfried Berendsen te worden versnipperd. Het vogelbosje dat HSL-ers ruim 10 jaar geleden bij de knotwilgen hebben geplant hebben we nu uitgedund. Een aantal hoge bomen en grote struiken zijn teruggesnoeid zodat ze weer uitlopen. Hierdoor wordt het bosje dichter en geeft meer beschutting voor de vogels. Met het vrijkomende hout uit het bosje is een takkenril aangelegd die beschutting geeft voor egels en andere kleine zoogdieren. Onder de zeer oude knotwilgen die schuin hangen zijn voor het zelfde doel kleine takkenhopen gemaakt.

Naast het knotten rond de weide heeft een kleine groep vrijwilligers een aantal knotwilgen ‘vrijgezet’, die vorig jaar zijn aangeplant langs de Molenkolk. Beide karweien zijn volledig uitgevoerd.

Ook de “HoogStam Leu“ hebben het nodige werk verzet tijdens de werkdag. De vooraf gedane oproep om de groep fruitbomen- snoeiers te vergroten heeft (heel toepasselijk) vruchten afgeworpen. Met 8 man sterk zijn een groot aantal bomen in de boomgaard van de familie Massink gesnoeid.

Ter afsluiting van de werkdag hadden Riek Linde en Frans Peelen om 12.30 uur in de voorverwarmde Ieskeet de erwtensoep  klaar voor consumptie en is uitgebreid nagepraat over een succesvolle en gezellige werkdag.

Hieronder kunt u de foto’s groot bekijken en desgewenst downloaden.

IMG-20231209-WA0012

Afbeelding 1 van 11